Faq twitter facebook Linkedin 

Diensten

PDFPDF

Uw Vastgoed. Onze passie.

Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent.

Geniet van onze meerwaarde !

Advies - begeleiding - zekerheid
     service - persoonlijkheid

Wenst u uw eigendom te verkopen? Dan staan wij u graag bij met onze vakkundige dienstverlening gebaseerd op onze jarenlange professionele ervaring en het veelvoudige verkopen en verhuren in de streek.

Bij een geheel vrijblijvend gesprek en evaluatie van uw eigendom overlopen wij uw wensen. Wij overlopen graag samen met u alles wat uw eigendom inhoudt. Wij zullen u met aale plezier ook toelichting geven over de diensten en voordelen die we u bieden.

We sommen alvast onze troeven voor u op - en onze absolute meerwaarde!

Maak gebrui k van onze diensten
  • Wij evalueren zonder enige verplichting de waarde van uw eigendom
  • Wij stellen geheel vrij van kosten uw dossier samen
  • Wij ambieren een goede veerstandhouding en vertrouwensrelatie met zowel verkoper als koper.
  • Koop/Verkoop - Huur/Verhuur
  • Wij zoeken voor u de gepaste woning
  • Schattingen van onroerend goed
  • Begeleiding van buitenlanders bij de aan- en verkoop van onroerend goed
  • Optimalisatie van uw vastgoed-portefuile
  • Juridisch advies
  • Verkoop op lijfrente
  • Discrete verkoop
  • Rentmeesterschap
  • Haalbaarheidsstudies voor nieuwbouw of renovatieprojecten
  • Begeleiding en advies bij fusies (verkoop) van vastgoedvennootschappen
  • Gratis opvragen bij de bevoegde instanties van de stukken en attesten die verplicht deel uitmaken van een verkoopsovereenkomst
  • Wij staan ook in voor de communicatie met de Notarissen en opvolging van uw dossier.
  • Bij onderhandelingen met de kandidaat-kopers streven we steeds uw wensen na
  • Geen verkoop = Geen kosten
Miximmo Vastgoed makelaars, bekend
    • voor hun parate juridische kennis
    • voor hun parate vastgoedkennis
    • voor hun kwaliteits dienstverlening.
    • voor hun vastgoedservice 7/7 inclusief weekend
    • voor hun bereikbaarheid
    • voor hun flexibiliteit
Opdracht tot verkoop    

Voor onze bemiddeling bij de verkoop/verhuur van uw eigendom werken wij steeds met een overeenkomst tussen u en ons een "opdracht tot verkoop/verhuur".

Deze wordt in samenspraak met u opgesteld. Samen bespreken we de vormvereisten en we maken er een leuke samenwerking van.

"9 to 5 bestaat niet in sales" wij passen ons aan, aan U als klant

Gratis Schatting van uw woning

Alvorens over te gaan tot het verkopen van een woning is het zeer belangrijk om de juiste prijs van uw vastgoed te weten. De jarenlange ervaring en kennis van alle medewerkers bij Miximmo Vastgoed stelt hen in staat zeer accurate schattingen uit te voeren.

De waarde van het pand wordt gebaseerd op de volgende parameters:
  1. De locatie
  2. De grondwaarde
  3. De waarde van de constructie
  4. De afwerkinsgraad
  5. De staat van bevinding
  6. Vergelijkingspunten van verkochte en te koop aangeboden pande in de omgeving

Wij bieden daarom volledig vrijblijvend, een gartis schatting aan, aan al onze klanten.

Bel naar 0475 260 600 om een afspraak te maken voor een gratis schatting!

Of vul het 'gratis schatting formulier' in en wij nemen spoedig binnen de 48 uur contact met u op.

Plaatsbeschrijving - Algemeen

Een plaatsbeschrijving is een nauwkeurig en volledige bespreking van de aard en de toestand van Uw onroerend goed. Zodoende worden alle bestaande constructieve en/of zichtbare gebreken aan de hand van tekst en afbeeldingen weergegeven in een uitgebreid document.

Aan de hand van een plaatsbeschrijving van Uw eigendom kunnen latere juridische geschillen vermeden worden. Indien de plaatsbeschrijving wordt uitgevoerd door een expert heeft dit document een zeer grote bewijskracht.

Wil je een omstandig en nauwkeurig verslag van je vastgoed. Het proces verbaal van plaatsbeschrijving, ook nulstaat genoemd, geeft een analytische en gedetailleerde weergave van de toestand van het onroerend goed op een bepaald tijdstip.

De plaatsbeschrijvingen van Miximmo experts zijn omstandig en in alle nauwkeurigheid opgesteld door een beëdigd expert, en is veel meer dan enkele foto's.

Naargelang het onderwerp, opdrachtgever of doelstelling leveren wij een op maat gemaakt proces verbaal van plaatsbeschrijving over het onroerend goed.

Bij aanvang en einde huurovereenkomst - intrede huurder, uittrede huurder

Bij aanvang huurceel, ten einde discussies te vermijden op het einde van een huurperiode wordt er bij de aanvang van de huur een plaatsbeschrijving opgesteld.

Zowel voor de verhuurder als voor de huurder van een onroerend goed is het aangeraden een gedetailleerde en correcte plaatsbeschrijving te laten uitvoeren bij aanvang van de huurovereenkomst om discussies omtrent huurschade te vermijden bij het verlaten van het pand.

Dit is tevens een verplichting die rust bij de verhuurder om een gedetailleerde plaatsbeschrijving te laten opmaken bij aanvang van de huurovereenkomst Deze plaatsbeschrijving is wettelijk voorzien in art. 1730 – 1731 BW. en dient geregistreerd te worden op het regionale registratiekantoor.

Bij aanvang en einde werken

Bij werkzaamheden kan er schade ontstaan aan de palende gebouwen en wegen. Om discussies na de werkzaamheden te vermijden kan er best een plaatsbeschrijving worden opgesteld alvorens de start van de werken en eventueel na de werken indien nodig. Zo is er steeds een bewijs van de schade die reeds aanwezig was, en welke niet.

Voor de werken starten zal er een risicozone bepaald worden en invloedsfeer afgebakend worden. Binnen deze zone is het aangewezen een plaatsbeschrijving te laten opstellen. Meestal beperkt dit zich tot de aangrenzende eigendommen of lokalen. De plaatsbeschrijving is veelal vereist voor de ABR-polis van de aannemer en zal dienen als basis bij betwistingen ingevolge aangerichte schade.

Bij verkoopsovereenkomst

Tussen de aankoop van een onroerend goed en het verlijden van de akte verloopt er een termijn tot vier maanden. Gedurende deze periode kan er uiteraard schade ontstaan aan het pand door verwaarlozing, gebrek aan onderhoud of slechte uitvoering van geplande werken. Deze plaatsbeschrijving geeft een totale inventaris van het te koop aangeboden pand en vrijwaart u tegen onnodige hoge kosten die u nadien zouden kunnen aangerekend worden

Staat van vergelijking

Bij het einde van de werkzaamheden of de huurperiode wordt een tegensprekelijke staat van vergelijking opgemaakt met vaststelling van de mogelijke schade – huurschade ten opzichte van de oorspronkelijke plaatsbeschrijving.

Onze Vastgoed Experten staan gratis klaar voor u een uitgebreid advies te geven.

Voor een afspraak hieromtrent contacteer Miximmo 

 

 

U heeft een energieprestatiecertificaat, EPC nodig?

U kunt bij ons terecht voor:

  • Het opstellen van een EPC voor verhuur en verkoop van woningen
  • Het uitvoeren van een energieaudit, advies voor het energieverbruik te verlagen

Wij maken een duidelijk, volledig en kwalitatief Energieprestatiecertificaat (EPC), zowel voor particulieren, immobiliënkantoren en notarissen, aan een scherpe vaste prijs.

5 goede redenen om voor Miximmo te kiezen

1. Eenvoudig, gemakkelijk en snel

Miximmo helpt u de juiste om de juiste keuze te maken en vereenvoudigt zo u het leven en dit vanaf het nemen van een afspraak tot aan het resultaat.

2. De reputatie van Miximmo

De deskundigen brengen u kwaliteit, veiligheid en ernst voor alles dat u kostbaar is.

3. Reservatie

Wij passen ons aan, u kunt het tijdstip kiezen dat u het beste schikt.

4. Een afspraak die u ligt

Miximmo deskundigen zijn eveneens beschikbaar buiten kantooruren, zelfs op zon- en feestdagen!

5. Een duidelijk kwalitatief rapport

Een belangrijk onderdeel van uw vastgoeddossier, dit verslag zal door de kandidaat kopers/huurders, bestudeerd en gewaardeerd worden.

Vraag onze vaste prijzen!

Wij komen steeds ter plaatse en zijn actief in de provincie Antwerpen

U wenst te verkopen of te verhuren!

 Miximmo verkoopt, verhuurt en beheert uw woningen en handelspanden

Woningen en handelspanden, verkopen en beheren is onze job. Als sinds 1985 laten we ons daarbij leiden door drie belangrijke principes, professionalisme, kwaliteit en een correcte dienstverlening. Onze aanpak viel tot nog toe in de smaak bij meer dan 2350 eigenaars.

We adviseren u de correcte prijs voor uw vastgoed

Onze erkende vastgoedmakelaars schatten het vastgoed dat u wilt verhuren of verkopen en adviseren u een realistische verhuur- of verkoopprijs. We doen dit door op basis van de oppervlakte van de woning, de nieuwbouwwaarde te bepalen. Aan de hand van onder andere de ligging, de gebruikte materialen en een slijtagematrix kunnen we vervolgens afleiden in welke mate de waarde van het pand door de jaren is verminderd of vermeerderd.

U weet wat uw woning waard is. Maar hoe projecteert u dit naar de huidige vastgoedmarkt? Wij helpen u met professioneel advies en maken gratis en vrijblijvend een realistische waardebepaling van uw woning. Een goede vastgoedmarkt kennis is hier het sleutelwoord.

Deskundige schatting, MIXIMMO GEEFT EEN EERLIJKE WAARDEBEPALING.

We zetten uw vastgoed in de kijker op belangrijke immo-websites en in dag- en weekbladen

Net als u hebben we er alle belang bij dat uw pand snel een nieuwe eigenaar of huurder krijgt. We zetten uw woning of bedrijfsgebouw dan ook in de kijker op drukbezochte immo-websites en in aangepaste dag- en weekbladen. Vervolgens regelen we een bezichtiging met de geïnteresseerden. Maandelijks en na elk bezoek krijgt u daarover feedback.

Uw eigendom in de spotlights, MIXIMMO ZORGT VOOR PUBLICITEIT OP MAAT.

U betaalt onze tussenkomst enkel bij verkoop of verhuur

De voorbije 28 jaar hebben we ruim in de provincie Antwerpen vastgoed verkocht en verhuurd. Zelfs de appartementen in Brugge en in Knokke van onze klanten. Onze kennis van de lokale vastgoedmarkt is de reden dat wij (en onze klanten) zelden last hebben van prijsdalingen. We spreken immers vanaf de eerste dag de juiste doelgroep van potentiële kopers aan, die bereid zijn de juiste prijs neer te tellen. Als we er niet in slagen uw vastgoed te verhuren of te verkopen, dan hoeft u ons ook niets te betalen.

Ons team van erkende Vastgoed Experten staat klaar voor u

Vastgoed Experten staan klaar om u te begeleiden in de verhuur of de verkoop van uw pand. Ze zijn allemaal erkend door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) en zullen uw dossier persoonlijk beheren en opvolgen.

Bij Miximmo, IS UW EIGENDOM IN GOEDE HANDEN.

Geniet van onze meerwaarden
  • Gratis schatting
  • 24 u bereikbaar 7/7 dagen
  • Verkoop vanuit een netwerk
  • Niet verkocht = niets betalen
  • Database met 11.000 zoekende
  • BIV erkende vastgoedmakelaars
  • Professionele fotoreportage
  • Media- marketingplan op maat

TE KOOP: HUIS MET ATTESTEN

Wie een woning wil verkopen wordt almaar meer geconfronteerd met informatieverplichtingen ten behoeve van de kandidaat-koper.

De weg van vertrouwen!

Door beroep te doen op een ervaren vastgoedmakelaar schept u bij voorbaat een sfeer van vertrouwen tussen beide partijen. De makelaar is immers gewend aan onderhandelingen waarbij hij een bevredigende tussenweg moet vinden tussen uiteenlopende belangen.

Kies voor de kennis en ervaring van een professionele vastgoedspecialist.

Als vastgoedkantoor onderscheiden we ons van andere Immobiliën kantoren door zeer actief naar een woonst, of eigendom te zoeken voor elke klant. Een goed persoonlijk contact, geeft ons een ideaal beeld naar uw behoefte.

Een aantrekkelijke voorstelling tot in de kleinste details, marktconforme prijsbepaling, professionele foto schoot, indelingsplan eigendom, uitgebreide commerciële beschrijving is cruciaal voor een geslaagde vastgoedtransactie.

Elke woning is UNIEK en heeft haar eigen verhaal. daarom pakt Miximmo de verkoop van een onroerend goed op een gepersionaliseerde manier aan, "de detail" maakt het verschil. De gedrevenheid, kennis en ervaring vormen de basis van een kantoor waar een uiterst professioneel team voor u klaar staat.

Onze Vastgoed Experten komen persoonlijk bij u langs voor het opmeten en beschrijven van uw eigendom. Wij doen navraag bij de gemeente (Stad) i.v.m. stedenbouwkundige mogelijkheden en inlichtingen zodat ook potentiële kopers meteen overtuigd kunnen worden met correcte informatie. Ons doel verkopen aan de beste prijs.

Na goedkeuring door de notaris wordt deze verkoopovereenkomst voorgelezen en ondertekend op het kantoor van Miximmo. In een later stadium, bij het verlijden van de akte door de notaris, wordt u door één van onze medewerkers bijgestaan. Pas dan beschouwen wij onze verkoopopdracht als vervuld.

Kennis, ervaring, enthousiasme en toewijding maken van Miximmo de meest geschikte partner voor uw eigendom te verkopen.

De weg van vertrouwen, wij maken het verschil door detail!

U hebt een opbrengsteigendom

De rentmeester beheert voor rekening van derden vastgoed of onroerende rechten, maar voert daarbij andere taken uit dan de syndicus. Hij kan in de plaats treden van de eigenaar in alle relaties van de eigenaar met zijn huurders, met vaklui, enz.

Financieel beheerder rentmeester - iemand die voor zijn beroep het zakelijke en in het bijzonder het financiële beheer voert over niet aan hem toebehorende vermogensbestanddelen (meestal onroerende goederen in particulier bezit), ook de functie of titel van rentmeester relaties met andere woorden.

Een rentmeester beheert goederen, in het bijzonder onroerende goederen van een eigenaar. De moderne rentmeester is een breed opgeleide Vastgoeddeskundige.

Naast beheer adviseren rentmeesters ook:

Taken rentmeester:

 • Nakijken van de dagafschriften huurders
 • Doorstorten huurgelden naar eigenaar.
 • Overzicht lijsten.
 • Betalingen facturen - onkosten gebouw.
 • Bijhouden van de lijsten achterstallige huurders.
 • Uitdrijvingen van slechte huurders.
 • Dossiers nieuwe huurders.
 • Huurder ingebreke stellen achterstallige huur.
 • Rappel achterstallige huurders.
 • Problemen melden aan eigenaar.
 • Die problemen bespreken met eigenaar.
 • Problemen: rentmeester onderneemt actie.
 • Huurindexatie van de huurgelden.
 • Offertes onderhoud gebouw.
 • Opvolgen van de werken onderhoud gebouw.
 • Beantwoorden van de opzegbrieven huurders.
 • Eindoplevering, vertrek huurder bij uittrede.
 • Controle van vertrek huurder, opname nutsmeters.
 • Schade bij verzekeringen opvolgen.

Bijkomende service die Miximmo rentmeesterschap u aanbiedt:

 • Zoeken van een huurder
 • Screening van de huurder.
 • Opmaken van een waterdichte huurovereenkomst.
 • Plaatsbeschrijving, gehuurde.
 • Registratie huurovereenkomst.
 • Regelen van de huurwaarborg met huurder.
 • Juridische opvolging
 • Technische opvolging

Kortom,  wij geven u een zorgeloos rendement op uw eigendom.

Uw eigendom is in goede handen bij Miximmo, U ontvangt huurgelden zonder zorgen!

Expertises

De Experts van Miximmo verlenen bouwservice en vastgoed expertise aan professionele en particuliere klanten. Architecten, aannemers en bouwheren krijgen van de experts een volledig servicepakket aangeboden van veiligheidscoördinatie, EPC en plaatsbeschrijving.

Op de particuliere vastgoedmarkt bieden we tal van espertises die nodig zijn bij het verkopen en verhuren van het onroerend goed.

Voor kandidaat verkopers zorgt Miximmo experts voor een volledig afgewerkt administratief dossier.

En aan de kandidaat kopers verlenen we begeleidende service in de zoektocht naar een geschikte woning. Wij maken voor u een correcte analyse van de vraagprijs en maken een raming van de meest dringende en ingrijpende herstellingswerken. We Coachen U naar uw droomwoning

Een Expert aanwezig op alle fronten!

De ervaren vastgoed expert, professioneel te uwer beschikking.

Zijn taak bestaat erin u te begeleiden, op te treden, wegwijs te maken in het beheer van uw vastgoed en op te treden daar waar nodig.

U bent eigenaar,

van een bouwgrond, woning, appartement of handelszaak en u wenst dit te verkopen, te verhuren of over te laten?

De verkoop van een onroerend goed houdt veel meer in dan alleen de juiste prijs bepalen.

Onze service omvat:
 • gratis uitgebreide waardebepaling (bankschatting)
 • een vastgoedexpert ten uwe dienste
 • een accurate dienstverleniing en aanpak
 • professioneel advies gebaseerd op een uitstekende vatgoedmarkt kennis
 • duidelijke en volledige schriftelijke informatie van het pand
 • bezoeken op maat van de klant 7/7 dagen
 • professionele coördinatie van verfraaiingswerken of tuinwerken
 • een volledige vlotte administratieve afhandeling van uw verkoopdossier
 • een kwalitatieve nazorg
 • begeleiding van A tot Z

Verhuren - Miximmo verhuurt voor U

 

Miximmo beschikt over een gespecialiseerde verhuurdienst. Wij zorgen voor alles. Wij zorgen voor de eerste screening van de kandidaat huurders, het huurcontract, de verplichte attesten, de plaatsbeschrijving door onze experten, de bezoeken, de huurwaarborg, de registratie en ten slotte de overhandiging van de sleutel.

Een goed verhuren, kan voor de eigenaar heel wat rompslomp meebrengen. Van een kandidaat - huurder zoeken, over onbetaalde huur tot de mogelijke problemen bij vertrek aan kopzorgen geen gebrek.

Deze gids overloopt, één voor één , alle stappen die een eigenaar - verhuurder moet doorlopen om zijn onroerend goed in de beste omstandigheden te verhuren en struikelblokken te  vermijden. De bepalingen van de wet van 20 februari 1991 met betrekking tot de huishuur komen uitgebreid aan bod, maar we hebben ook praktische elementen toegevoegd, op basis van de ervaring die de groep MIXIMMO de voorbije 28 jaar heeft opgedaan in de vakgebieden van vastgoedbeheer.

Wij zorgen voor:

 • Publiciteit van het gehuurde
 • Maken van een immo bord op maat
 • Fotoreportage van het gehuurde
 • Meetstaat van het gehuurde
 • EPC attest van het gehuurde (wettelijk verplicht)
 • Zoeken naar een kandidaat - huurder
 • Screening van alle kandidaat - huurders
 • Voorstelling van een kandidaat - huurder aan eigenaar
 • Opmaken van een sluitende huurovereenkomst (wettelijk verplicht)
 • Omstandige plaatsbeschrijving van het gehuurde (wettelijk verplicht)
 • Huurwaarborg regelen met de kandidaat - huurder.
 • Registreren van de huurovereenkomst
 • Toepassen van de jaarlijkse huurindexatie

Wij zorgen voor de registratie van de huurovereenkomst.

Kostprijs van dit alles * 1 maand huur + BTW

Indien we geen geschikte kandidaat vinden, zijn er geen kosten voor de verhuurder.

Vraag meer info, contacteer ons!

 

Vastgoedcoaching - begeleiding van klanten

Iemands huis, wordt iemands nieuwe thuis. Goede vastgoedtransacties vragen specifieke vaardigheden, ervaring, kennis en inzicht, het zijn belangrijke sleutels tot succes.

Bent u een geboren verkoper en wenst u zelf te verkopen, dan erkent u ongetwijfeld het belang oordeelkundige vastgoedadviseurs. ervaren raadgevers die u bijstaan en het verschil maken, de details maken het!

Onze uitgebreide website is de ideale starttool om als klant op zoek te gaan naar een ideale woning of appartement. Of u nu wenst te kopen of te huren, voor elkeen is er een uitgebreid aanbod terug te vinden.

Heb je andere wensen... net daar onderscheiden we ons van anderen.

Wij gaan samen met u actief op zoek naar de meest geschikte locatie in functiie van budget en andere wensen.

Miximmo gidst u naar een succesvolle vastgoedtransactie.

Dienstenpakket coaching:

A. Analyse:

 • schattinsverslag
 • nazicht van het onroerend goed
 • verkoopoptimalisatie

B. Verkoopadvies:

 • opmaak verkoopdossier, (bodemattest, stedenbouwkundig uittrekse, alle attesten)
 • marketing strategie
 • onderhandelingen

MIXIMMO DEELT KENNIS

 

 

Verkopen

WAT DE GEK ERVOOR GEEFT!? 

De waarde van een huis is wat de gek er voor geeft, wordt wel eens gekscherend gezegd. Dat het succesvol verkopen van uw huis wat meer voeten in de aarde heeft zal duidelijk zijn!

Welke waarde heeft uw woning? Wanneer moet u uw woning verkopen? Hoe heeft u meer kans op verkoop? Hoe bereikt u potentiële kopers?

Miximmo makelaars adviseert en ondersteunt bij de verkoop van uw woning en geeft antwoorden op deze vragen (en meer natuurlijk).

Met een heldere kijk, duidelijke visie en bovenal waardevolle expertise staan we u terzijde en zorgen we ervoor dat u met tevredenheid zult terugkijken op de verkoop van uw woning.

Belangrijk onderdeel van onze verkoopbegeleiding is de taxatie van uw woning. Bij ons is dit in vertrouwde handen, niet voor niets worden we regelmatig door particulieren, banken en verzekeraars ingeschakeld voor taxaties van onroerend goed. En we laten we wel wezen, de juiste waardebepaling van uw woning kan u flinke voordelen opleveren.

Wilt u meer weten over onze verkoopbegeleiding? Neem contact met ons op via het gekende nummr 0475 260 600.

U wenst uw eigendom te verkopen of te verhuren
MIXIMMO zoekt te koop of te huur voor haar klanten
 •  - meerdere eengezinswoningen en -appartementen
 •  - huizen voor renovatie
 •  - opbrengsteigendom, los of in blok
 •  - bouwgronden en villa's
 •  - winkels, kantoren en garages
MIXIMMO professionele Vastgoed Experten
 •  - eigendommen tot € 100.000 kunnen onmiddellijk aangekocht worden
 •  - woningen van eigenaar-bewoner kunnen gekocht worden met mogelijkheid tot terugverhuren.
 MIXIMMO biedt u vrijblijvend en zonder kosten:
 •  - schatting van uw eigendom
 •  - degelijke en vlotte verkoop of verhuring
 •  - wederverhuring
 •  - begeleide bezoeken met onze klanten
 •  - gratis publiciteit en marketing strategie
 •  - advies bij de financiering van uw aankoop met referenties
 •  - mogelijkheid tot lijfrente
Onderstaande vragen over verkopen vind U terug in FAQ
   • Makelaar kiezen?
   • Waardebepaling - Schatting?
   • Verkoopprijs vaststellen?
   • Opdracht tot bemiddeling bij verkoop?
   • Duur van de overenkomst?
   • Ereloon/commissieloon?
   • Dossier opstarten?
   • Syndicus, verkoop van een appartement?
   • Publiciteit voor mijn eigendom?
   • Bezichtigingen?
   • Bieding?
   • Overeenkomst opmaken?
   • Voorschot?
   • Notariskosten?
   • Meeneembaarheid registratierechten?
   • Overlijdensverzekering?
   • Verzekering van het pand?
   • Termijn tot het verlijden van de notariële akte
   • Sleuteloverdracht?
   • Werken aan het pand voor het verlijden van de notariële akte?
   • Ondertekening van de akte/overdracht van het eigendom?
   • Waarom zou ik kiezen voor Miximmo Vastgoed?
   • Onze opdracht?
   • Wat maakt Miximmo Vastgoed zo uniek?
Of contacteer ons vrijblijvend    0475 260 600

Syndicusdiensten - Vastgoedbeheer

Miximmo staat garant voor een volledig hoogstaand en kwaliteitsvol beheer van uw vereniging van mede-eigenaars (VME), zowel technisch, administratief als financieel. Vastgoed Expert Marc Teulinghx is docent en geeft de  opleiding "nieuwste wetgeving vastgoedgoedbeheer voor syndici" het resultaat is dat de bewoners zorgeloos kunnen huizen. Als mede-eigenaar kan u bij ons terecht voor uw vragen zoals over de afrekening, voor meldeing van een technische storing, of een aangifte van een verzekeringsschade. Wij helpen u steeds zo spoedig mogelijk en efficiënt mogelijk.

Miximmo reikt oplossingen aan om beter samen te leven in een mede-eigendom

U deelt een eigendom van een pand met anderen? Dan bent u dus mede-eigenaar.

Als uw gebouw uit meer dan 20 appartementen bestaat, bent u verplicht om een beroep te doen op de diensten van een syndicus.

De syndicus is het enige en verplichte orgaan van uw mede-eigendom. Hij beheert het gebouw iw uw naam en voor uw rekening; Hij voert de beslissingen van de algemene vergadering uit of laat die uitvoeren.

Werk dus samen met een deskundige. Miximmo biedt u meer dan 28 jaar ervaring, een multidisciplinair team, een transparante communicatie via zijn website.

Geeft zelf het profiel van uw mede-eigendom in en wij bezorgen u een offerte, aangepast aan uw behoeften.L

De troeven van Miximmo

Miximmo beschouwt het als zijn taak om actief mee te werken aan de invoering van besparingsmaatregelen en de mede-eigendommen te laten meegenieten van de voorwaarden die voor alle mede-eigendommen werden onderhandels met vooraanstaande leveranciers.

De mede-eigendommen mogen uiteraard vrij kiezen en de keuze voor Miximmo als syndicus houdt geen enkele verplichting in om de voorwaarden die bedongen zijn bij de leveranciers te aanvaarden.

Concreet bieden wij u:

 • expertise en ervaring met snelle analyses
 • transparantie en onafhankelijkheid
 • een kosten efficiënt beheer met aandacht voor duurzaamheid
 • actieve instandhouding en opwaardering van uw eigendom
 • 24/24 u standby dienstverlening
 • dubbelvoudig gespecialiseerd syndicussoftware programma (SNDWin van Burocenter)
 • mogelijkheid tot online web acces tot uw gemeenschap
 • een gedetailleerde afrekening
 • een volledig verslag van alle vergaderingen en dit binnen de dertig dagen conform de nieuwe wet op de mede-eigendom (Wet 2 juni 2010, B.S.. 28 juni 2010), klik hier voor naar de gecoördineerde teksten
 • de vereiste verzekeringen en de bankgarantie om de door ons beheerde gelden te waarborgen
 • beschikbaarheid voor uw vragen over de afrekening, technische storingen, opvolging van werken of aangifte van een schade
 • inzage in alle documenten van uw vereniging van mede-eigenaars (online inzage in constructie)
 • heldere contracten zonder kleine lettertjes, conform de richtlijnen van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) en de Confederatie van Immobiliënberoepen van België
Innovatief en transparant kantoor

Het is de taak van de syndicus om als een goed huisvader zorg te dragen voor uw eigendom. Voor ons betekent dit onder meer voor u de beste condities onderhandelen bij onderhoudsfirma's of andere leveranciers. Dat kan enkel door een onafhankelijk kantoor. Dankzij onze juridische kennis en technische expertise, verdedigen wij de belangen van de gemeenschap. Ons samenwerkingsmodel met de mede-eigenaars leidt tot een transparant beleid, zowel voor de klant als voor de leverancier.

Samenwerking en interactie met de gemeenschap

Niet enkel de syndicus maar ook elke mede-eigenaar kan een actieve en constructieve rol spelen in het beheer van de mede-eigendom. Elke gemeenschap heeft minstens een voorzitter en een rekencommissaris. Door het uitwisselen van informatie, draagt u bij aan de opvolging en verbetering van uw beheer en de instandhouding en opwaardering van uw gebouw. Wij investeren bovendien volop in een interactieve website met virtuele toegang tot uw mede-eigendom.

Voor meer informatie hoe wij tewerk gaan, nemen wij graag persoonlijk contact op met u. U kan uw gegevens reeds aanvullen door op ons contactformulier te klikken.

U kan ons ook bereiken per e-mail op info@miximmo.be of per telefoon 0475 260 600

 

Miximmo heeft erkende energiedeskundigen in dienst.

                   Wij zorgen voor dit EPC attest.

 

EnergiePrestatieCertificaat - EPC

Zoals je wellicht weet is de verkoper/verhuurder voor dat zijn eigendom verkocht/verhuurd wordt, wettelijk verplicht in geval van verhuur of verkoop van uw woning een EnergiePrestatieCertificaten (EPC) te hebben. De eigenaar van het gebouw moet ervoor zorgen dat een EPC aanwezig is op het moment dat het gebouw te koop of te huur aangeboden wordt. Het Vlaams Energie Agentschap is thans gestart met controles op de aanwezigheid van een geldig EPC.

Gelet onze ervaring in bouwzaken (projectontwikkeling & bouwcoördinatie) staat Marc Teulinghx als vastgoedexpert en erkend energiedeskundige garant voor een kwalitatief hoogstaand EPC.

Bovendien garandeert Marc Teulinghx steeds een snelle en uiterst accurate service. Indien noodzakelijk wordt het EPC afgeleverd dezelfde dag van de meting ! Beschikbaarheid 7 dagen op 7 ! Onze agenda wordt afgestemd op de wensen van de klant !

Het EPC geeft zowel Uzelf als de mogelijke huurder of koper een perfect beeld van de energetische kwaliteit van Uw woning ! De gegevens kunnen in Uw aanbieding ingevuld worden. Het certificaat blijft 10 jaar geldig.

Indien uw eigendom door ons verkocht wordt nemen wij de kosten van dit certificaat ten onze laste, U hoeft dan hiervoor niets te betalen.

Je kan ook steeds terecht bij ons, en uiteraard zijn wij steeds bereid om een en ander persoonlijk toe te lichten.

Marc Teulinghx is erkend door het Vlaams Energie Agentschap (VEA) voor het afleveren van energieprestatiecertificaten. Erkenningsnummer : EP09756.

 GARANTIE VOOR EEN ACCURATE EN SNELLE SERVICE

 • Indien noodzakelijk wordt het EPC afgeleverd dezelfde dag van de meting !

 • Beschikbaarheid 7 dagen op 7

Bodem prijzen - EEN SERVICE VAN MIXIMMO

          Miximmo deelt kennis...

 

Isoleren = rendement

Uw woning degelijk isoleren, is zonder twijfel de best mogelijke investering die u kan doen. Maar met slecht geplaatste isolatie sta je nergens. En met verkeerde werkmethodes of materiaal kan u bovendien condesatie opwekken en vochtschade veroorzaken.

Miximmo experts adviseren u in het maken van de correcte keuze van het isolatiemateriaal en de uitvoeringsmethode.

Door uw woning goed te isoleren, verliest u minder warmte langs het dak, de vloer, de buitenmuren en de vensters. Zo kan u tot 40% op uw energiefactuur besparen en bovendien kan u een deel via subsidies terugvorderen.

(www.energiesparen.be)

Energieprestatiecertificaat - EPC

Omdat het certiificaat een zeer belangrijk document is geworden en invloed heeft op de verhuurprijs en verkooprijs werken wij zeer nauwkeurig.

Door permanente bijscholing wensen we op de hoogte te blijven van de veranderingen en ontwikkelingen.

EPC verplicht voor verkoop en verhuur van de volgende wooneenheden:
   • ééngezinswoningen

   • woningen waarvan het beroepspraktijk kleiner is dan 800 m²

   • appartementen

   • serviceflats

   • vakantiehuizen

   • studio's

   • conciërgewoningen

   • beschut wonen

   • studentenkamers

   • weekendhuizen

LAAGSTE PRIJS GARANTIE EN BESTE KWALITEIT
 • Studio - € 125
 • Appartement - € 135                            
 • Woning, gesloten bebouwing - € 175
 • Woning, half open bebouwing - € 195
 • Woning, open bebouwing, normale grote - € 210 of offerte
 Gratis:
   • Berekenen energievoordeel bij energiebesparende maatregelen

   • Toelichting en verantwoording geven van de resultaten van het EPC

   • Geen meerprijzen als er geen plannen zijn

   • Aflevering EPC kan binnen de 24 uur indien nodig

   • Inspecties zijn ook mogelijk 's avonds en weekend

   • Alle info betreffende premie's en belastingverminderingen bij energiebesparende maatregelen

Prijzen geldig in de provincie Antwerpen

EPC Openbare gebouwen

EPC Certificaat voor openbare gebouwen wordt opgemaakt door een energiedeskundige type C.

Voor het opmaken van een EPC, publiek gebouw kan u eveneens beroep doen op de diensten van Miximmo.

Een energieprestatiecertificaat (EPC) voor publieke gebouwen is verplicht voor gebouwen waarin publieke organisaties gevestigd zijn die aan een groot aantal personen overheidsdiensten verstrekken.

De invoering van het EPC in het Vlaams Gewest is afhankelijk van de bruikbare vloeroppervlakte van het publiek gebouw:

 • Gebouwen groten dan 1.000 m²: EPC verplicht sinds 1 januari 2009
 • Gebouwen groter dan    500 m²: EPC verplicht vanaf 1 januari 2013
 • Gebouwen groter dan    250 m²: EPC verplicht vanaf 1 januari 2015

Inmiddels zijn de controles op aanwezigheid van EPC voor publieke gebouwen gestart.

Indien u wenst maken we een offerte gratis en vrijblijvend

 

Voor de EPC's verschilt de reglementering afhankelijk van de gewesten in ons land.

Wij zetten de informatie hier voor het Vlaamse gewenst.

Wat is de wetgeving op de EPC's in Vlaanderen

Sinds 1 november 2008 is het EPC verplicht bij woningen, appartementen, studio's, ... die te koop worden aangeboden. Vanaf 1 januari 2009 is de verplichting ook van kracht voor woningen, studio's, appartementen, studentenkamers, ... die te huur worden aangeboden.

Het EPC moet beschikbaar zijn vanaf hzr momznt dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden, zo niet loopt de eigenaar risico op een boete. Op die manier worden potentiële kopers en huurders geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning. Verkopers en verhuurders moeten beroep doen op een erkende energiedeskundige type A voor de opmaak van een EPC certificaat voor hun woning.

Miximmo is erkend door het Vlaams Energieagentschap om dat type keuringen uit te voeren. Deze energiecertificering van gebouwen is het gevolg van de Europese richtlijn 2002/91/EG van het Europees Parlement en de Raad van 16 december 2002, betreffende de energieprestaties van gebouwen.

De reglementering voor de elektrische installaties is gelijk in heel België.

De reglementering heeft betrekking op de Verkoop van een wooneenheid (artikel 276bis van het AREI)

Wat is het toepassingsgebied van artikel 276bis van het AREI?

Artikel 276bis is van toepassing op de verkoop van een wooneenheid:

 • Met een oude elektrische installatie waaraan sedert 1 oktober 1981 geen belangrijke wijzigingen of aanzienlijke uitbreidingen zijn aangebracht
 • Met een oude elektrische installatie waaraan sedert 1 oktober 1981 belangrijke wijzigingen of aanzienlijke uitbreidingen zijn aangebracht maar waarvan het gedeelte dat dateert van vóór 1 oktober 1981 nog niet aan een controlebezoek werd onderworpen.

Voor de toepassing van het artikel 276bis worden niet als wooneenheid beschouwd:

 • Kloosters
 • Ziekenhuizen
 • Gevangenissen
 • Rusthuizen
 • Pensionaten
 • Hotels
 • Onderwijsinstellingen

Indien de wooneenheid deel uitmaakt van een regime van mede-eigendom gelde de hierna vermelde bepalingen enkel wat de privé-delen van de betrokken wooneenheid betreft. Daarenboven zijn deze bepalingen evenmin van toepassing op garages, parkeergarages, berg- en andere ruimten die deel uitmaken van de wooneenheid maar waarvan de elektrische installatie wordt gevoed via een elektriciteitsmeter op naam van de mede-eigenaars of van de vereniging van mede-eigenaars (VME).

Deze bepalingen zijn evenmin van toepassing op wooneenheden die het voorwerp uitmaken van een onteigening.

Wat zijn mijn plichten als verkoper?

 Bij de verkoop van een wooneenheid is de verkoper verplicht:

Een controlebezoek van de elektrische installatie te laten uitvoeren;

De datum van het proces-verbaal van het controlebezoek en het feit van de overhandiging van dit proces-verbaal aan de koper in de authentieke akte te doen vermelden.

In het geval van een controlebezoek met een negatief proces-verbaal als gevolg is de verkoper verplicht in de authentieke akte te doen vermelden dat de koper verplicht is zijn identiteit en de datum van de akte van verkoop schriftelijk mee te delen aan de erkende insteling die het controlebezoek van de elektrische installatie heeft uitgevoerd.

Wat zijn mijn plichten als koper?

In het geval van een controlebezoek met een negatief proces-verbaal als gevolg moet de koper zijn identiteit en de datum van de akte van verkoop schriftelijk meedelen aan de erkende instelling die tot controlebezoek van de elektrische installatie heeft uitgevoerd.

Na deze melding heeft de koper de vrije keuze om een erkende instelling aan te stellen voor een nieuw controlebezoek om na te gaan of na afloop van de termijn van 18 maanden, te rekenen vanaf de datum van de akte van verkoop, de inbreuken verdwenen zijn. Indien de koper een andere erkende instelling aanstelt, licht die instelling de erkende instelling die het eerste proces-verbaal van controlebezoek heeft opgesteld hierover in.

Wat gebeurt er als de koper het gebouw gaat afbreken of de bestaande elektrische installatie volledig gaat renoveren?

Bij afbraak van het gebouw of bij volledige renovatie van de elektrische installatie zijn de bepalingen van artikel 270 van toepassing: dat wil zeggen dat de nieuwe elektrische installatie voor de ingebruikname van de installatie aan een gelijkvormigheidsonderzoek door een erkende instelling wordt onderworpen volgens de voorschriften van het AREI. 

 

Meerwaarde Miximmo - Vastgoedexperten

Extra tools om uw eigendom sneller en aan een hogere prijs te verkopen

Wij staan garant voor...

   1. Advies

   2. Begeleiding kopers

   3. Zekerheid

   4. Service

   5. Persoonlijk

Vraag om een persoonlijk gesprek...
Wij werken alleen op maat van de klant...
Begin met voorsprong en werk met Miximmo Vastgoedexperten...

Lenen aan je kinderen / van je ouders: zo doe je het

Uit een studie van kenniscentrum iliv bleek onlangs dat 23% van de Belgische woningeigenaars kon rekenen op financiële steun van de (groot)ouders.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk? 

Welke afspraken leg je op voorhand vast?

En welke voordelen zijn er voor de geldschieters?

Geldzaken zet je best zwart op wit op papier.

Maak concrete afspraken over het tijdstip en de manier van terugbetaling.

Geld lenen aan familieleden of vrienden? Dan kan je gebruik maken van de renovatieovereenkomst.

Zet het op papier ...

Hoe goed je band met je kinderen of (groot)ouders ook is, sommige zaken zet je best helder op papier. Geld lenen is er zo één. Maak op voorhand duidelijke afspraken over de geleende som, de eventuele afbetalingsvoorwaarden en eventuele bijkomende regels die je zelf nog wil opleggen.

... en vermijd discussies

Al te vaak onstaan bij het overlijden van een (groot)ouder discussies. Voornamelijk tussen broers en zussen van degene die de som heeft ontvangen, maar ook tussen andere familieleden. Gaat het dus om een lening die al dan niet met intresten moet terugbetaald worden binnen een bepaalde termijn? Zet het dan zo op papier.

Wanneer en hoe terugbetalen?

Het grote voordeel voor ouders die lenen aan hun kinderen, is dat ze zelf de terugbetalingsvoorwaarden kunnen bepalen. Enkele afspraken die jullie vooraf zullen moeten vastleggen.

Het tijdstip van terugbetaling:

Wanneer willen de ouders het geld terug? Een andere optie is een lening voor onbepaalde duur afsluiten. Dan beslis je als lener na verloop van tijd zlf wanneer je de som aflost.

De wijze van terugbetaling:

Wordt de som in één keer terugbetaald of via een maandelijkse aflossing? Intresten aanrekenen of niet? Bespreek samen wat haalbaar is vooraleer je het vastlegt.

Betaalt schoonkid mee?

Zijn de leners getrouwd? Dan doe je er goed aan beide samen op te nemen in het leningscontract en dit ook door allebei te laten ondertekenen. Loopt het huwelijk nog tijdens de looptijd van de lening op de klippen, dan heeft de lenende partij automatisch het recht om de helft van het schoonkid terug te eisen.

Van lening naar schenking

Wie geld leent aan één van zijn kinderen en dit later wil omzetten naar een schenking, kan dit eenvoudig regelen met een kwijtschelding. In een officieel document, meestal een aangetekende brief, wordt dan opgesteld dat de ontlener het openstaand saldo van de schuld niet moet afbetalen.

Fiscaal voordelig

Wie geld wil lenen aan familieleden of vrienden die gaan renoveren, kan gebruik maken van de renovatieovereenkomst. Dit is een belastingvoordeel van 2,5% gedurende acht jaar. Een voorwaarde voor dit fiscaal voordeel is dat het om een woning gaat die gecategoriseerd is als een krotwoning. Verder mag de lening maximum 25.000 euro bedragen.

Wij stellen voor u dit document op ...

Successieplanning... een must