Faq twitter facebook Linkedin 

Het EPC prestatiecertificaat

PDFPDF

Laagste prijs garantie en beste kwaliteit voor EPC 

 • Studio - € 125
 • Appartement - € 135                            
 • Woning, gesloten bebouwing - € 175
 • Woning, half open bebouwing - € 195
 • Woning, open bebouwing - normale grote - extra grote - offerte

nota: prijzen zijn gelding, onder de voorwaarde, normaal bouwvolume, geen uitbreidingen van de woning

 

Marc Teulinghx, Erkend Energiedeskundige

door het Vlaams Energie Agentschap VEA

Het Energiepretatiecertificaat

Wanneer je een koelkast of een wasmachine koopt, weet je hoeveel ze verbruiken. Huishoudtoestellen krijgen immers een energielabel, A - B - C ... mee. De bedoeling van een EPC is om de woning op het vlak van energie te vergelijken en zo een beeld te krijgen van het verbruik. Een energiecoëfficiënt vat de eigenschappen van het gebouw samen: configuratie, materialen, isolatiewaarden, verwarmingsinstallaties ...

Aanbevelingen

Het EPC bevat eveneens aanbevelingen voor de verbetering van de energieprestatie van het gebouw, maar legt geen enkele verplichting op inzake de uitvoering van de werken.

Tien jaar

Een EPC is tien jaar geldig. Het kan herzien worden van zodra het gebouw wijzigingen heeft ondergaan. Het certificaat maakt verplicht deel uit van de verkoopakte en moet altijd bij de huurovereenkomst gevoegd worden. Elke eigenaar moet over een energieprestatiecertificaat beschikken op de sleutelmomenten van het leven van een gebouw: bouw, verandering van eigenaar of bewoner(s) als gevolg van een verkoop, verhuring, enz...

Wie mag het EPC opstellen: EPC energiedeskundigen in dienst bij Miximmo 

Nieuwe eisen, dure eisen

EPC, EPB... het zijn stuk voor stuk bijkomende administratieve stappen die niet zo evident zijn. Temeer daar er een prijskaartje aan vasthangt. De factuur voor het samenstellen van een EPB dossier schommelt vaak tussen € 500 en € 1.500, exclusief BTW.

Meerwaarde of minwaarde

Het EPB biedt niettemin een meerwaarde voor gebouwen met de beste energieprestaties. Omgekeerd bestaat het gevaar dat de waarde van een woning vermindert, indien het energieprestatiecertificaat ongunstig uitvalt.

Net zoals bij tweedehandswagens is het niet omdat een auto meer verbruikt dan een andere, dat hij veel van zijn waarde gaat verliezen. Het cachet, de sprcifiteit, de ligging van het goed en de evolutie van de vastgoedprijzen zijn andere criteria die een rol spelen.

De wortel en de stok

Ten slotte is het best deze nieuwe normen te respecteren. Het Vlaams Energieagentschap (VEA) voert reeds controles uit op het EPC. Het niet respecteren van deze verplichting heeft aanleiding gegeven van boetes die oplopen tot € 5.000

In geval van fraude met het EPB, liggen de boetes tussen € 500 en € 5.000. Een gewaarschuwd man/vrouw ... 

Inhoud van het EPC

Het EPC bestaat uit meerdere pagina's. We bespreken hieronder een aantal belangrijke onderdelen van het EPC.

 • Op de eerste pagina van het EPC staat de berekende energiescore, namelijk het berekende energieverbruik per jaar per m² bruikbare vloeroppervlakte (kWh/m² jaar). Deze score hangt af van de gebruikte materialen in het gebouw voor muur- en dakisolatie, ramen en deuren en de installaties voor verwarming en warm water. Bij de berekening van deze energiescore wordt geen rekening gehouden met het verbruikersgedrag of de gezinssamenstelling. Het kengetal kan dus afwijken van het verbruik op uw elektriciteitsfactuur. In de werkelijkheid wordt het energieverbruik uiteraard ook beïnvloed door de manier waarop de bewoners omspringen met energie. Daarom geven we verder op website graag tips voor een goed gebruikersgedrag mee.

  De energiescore wordt op een kleurenbalk (van groen tot rood) geplaatst. Een score in de groene zone wijst op een energiezuinige woning. Een woning in de rode zone is energieverslindend. Op de kleurenbalk staan referentiewaarden, van 0 tot 700. Hoe hoger deze score, hoe hoger het berekend energieverbruik en hoe minder energiezuinig de woning is. Voor oudere woningen kan het kengetal boven 700 uitkomen. 

  TV spot: energiesparen

  folder: Folder - energierapport

5 goede redenen om voor Miximmo te kiezen

1. Eenvoudig, gemakkelijk en snel

Miximmo helpt u de juiste om de juiste keuze te maken en vereenvoudigt zo u het leven en dit vanaf het nemen van een afspraak tot aan het resultaat.

2. De reputatie van Miximmo

De deskundigen brengen u kwaliteit, veiligheid en ernst voor alles dat u kostbaar is.

3. Reservatie

Wij passen ons aan, u kunt het tijdstip kiezen dat u het beste schikt.

4. Een afspraak die u ligt

Miximmo deskundigen zijn eveneens beschikbaar buiten kantooruren, zelfs op zon- en feestdagen!

5. Een duidelijk kwalitatief rapport

Een belangrijk onderdeel van uw vastgoeddossier, dit verslag zal door de kandidaat kopers/huurders, bestudeerd en gewaardeerd worden.

Vraag onze vaste prijzen!

Wij komen steeds ter plaatse en zijn actief in de provincie Antwerpen